Za nami niezmiernie energetyczne spotkanie. Gościem Janusza Owsianego, prezesa Stowarzyszenia Monopol Warszawski, organizatora tego wydarzenia na terenie Domu Powstańców Warszawskich przy ul. Nowolipie 22 był Mateusz Gessler - kucharz, restaurator, osobowość medialna.
Bohater spotkania opowiadał zgromadzonym weteranom o swojej pasji do gotowania, dawania ludziom radości poprzez ich dobre karmienie oraz o zasadach panujących wśród załogi w jego restauracjach. Mateusz Gessler dzielił się również swoimi licznymi anegdotami z planów programów kulinarnych realizowanych dla stacji Polsat. Weterani odwzajemniali się własnymi historiami, jak choćby tą o zupie plujce gotowanej podczas powstania.
Spotkanie z pewnością pobudziło soki żołądkowe wśród widowni. Na całe szczęście krótko po tym na Nowolipiu podano obiad.
PROJEKT
"program animacji społeczno-kulturalnej
dla weteranów - uczestników
powstania warszawskiego"
Organizator: Stowarzyszenie Monopol Warszawski